Werkwijze van de therapeut...

Het therapieverloop
De eerste sessie betreft de kennismaking van de ouders met de kindertherapeut. In deze intake bespreekt de kindertherapeut de ervaringen van de ouders met de klacht van het kind. Daarna volgt de onderzoeksfase (vijf sessies met het kind), waarin het kind en de therapeut contact opbouwen en de klacht van het kind zo helder mogelijk krijgen. Na deze fase volgt een gesprek met de ouders over het behandelplan en het verdere verloop van de behandeling. Afhankelijk van de duur en het soort klacht volgt om de vier tot vijf sessies een oudergesprek, waarin ook de ouders adviezen kunnen krijgen.

De therapeutische sessies met het kind
Kinderen geven op hun eigen wijze aan op welke manier ze het beste geholpen kunnen worden. De integratieve kindertherapeut maakt tijdens de sessies gebruik van visualisaties, sprookjes, metaforen, imaginaties, technieken en therapeutisch spel. Uitgangspunt is steeds dat het kind op bewust en onbewust niveau veel verschillende hulpbronnen heeft, die hem of haar kunnen helpen te bereiken wat hij of zij wil.

Doordat deze therapievorm snel en effectief werkt en kinderen en ouders snel positieve veranderingen bemerken, komen de meeste kinderen graag naar de therapie.

werkwijze therapeut